Beauty, Lifestyle, Health, Work & Studies

Kuukautisten siirtäminen

29/05/2013
Tällä kertaa kirjoitan teille aiheesta – kuukautisten siirtäminen. Onko tuttua, että lomamatkan varattuasi katsot kalenteria ja huomaat, että ”kappas vain…” kuukautiset osuvat juuri ulkomaanmatkan ajalle! Itselläni näin on käynyt valehtelematta melkein jokaikisen ulkomaanmatkan kohdalla. Minulla on ollut kaksi vaihtoehtoa: joko kärsiä vaikeista kuukautisista koko matkan ajan (eihän sekään mikään ylitsepääsemätön asia ole) tai syödä 10-14 päivän ajan siirtopillereitä. Sanon jo tähän alkuun, että en ole koskaan syönyt ehkäisypillereitä enkä aio koskaan aloittaa pillereiden pidempiaikaista käyttöä. (Onneksi on olemassa muitakin hyviä hormoonittomia vaihtoehtoja ehkäisyyn). Olen kuitenkin syönyt joitakin kertoja Primolut N -tabletteja (10-14 päivän ajan) joilla kuukautiset voi siirtää kätevästi. Etenkin minulle, joka kärsin hankalista kuukautisista tämä on ollut tosi hyvä vaihtoehto. Primolut N -tableteilla kuukautisten siirtäminen onnistuu näin:
”Kuukautisia voidaan siirtää myöhemmäksi Primolut N -tableteilla, mutta vain sellaisen kierron aikana, jolloin raskaus ei ole mahdollinen. Ota 1 Primolut N -tabletti 2–3 kertaa päivässä enintään 10–14 päivän ajan. Tablettien ottaminen aloitetaan noin 3 päivää ennen oletettua kuukautisten alkamista. Vuoto alkaa 2–3 päivän kuluttua hoidon lopettamisesta.”

Olin vııme viikon Espanjassa poikaystäväni kanssa ja siirsin kuukautiset kyseisillä pillereillä. Jos lähtisin ainoastaan kaupunkilomalle ei kuukautiset haittaisivat ollenkaan. :) Kyllähän niihin on näin naisena tottunut. Mutta me olimme paljon aıkaa rannalla ja tuntui huomattavasti helpommalta kun ei tarvinnut huolehtia kaiken aikaa. Pystyi oikeasti rentoutumaan ja oli paljon helpompaa ja mukavampaa olla esimerkiksi rannalla.
id-kuva
Toisaalta olen sitä mieltä, että kuukautiset on tosi kätevä siirtää pillereillä ja näin ollen pystyin nauttimaan lomastakin enemmän. Jotenkin tuntuisi paremmalta vaihtoehdolta antaa kehon toimia niin kuin on tarkoituskin, eikä estää kuukautisten tuloa näillä pillereillä. Koin kuitenkin Espanjan matkan kokonaisuudessa ihanammaksi ilman kuukautisia. Vaikka loma onnistui kaikin puolin mahtavasti ja lomamatka ilman kuukautisia tuntui miltei täydelliseltä, koin kuitenkin paljon pillereiden aiheuttamia sivuvaikutuksia. 
Sivuvaikutuksia ei tule kaikille, mutta itse sain kärsiä niistä koko lomamatkan ajan! Haittavaikutukset alkoivat jo ensimmäisien päivien aikana. Pillereiden aiheuttama turvotus näkyi etenkin rinnoissa ja vatsan seudulla, joten ei puhettakaan että olisin halunnut yhtään bikinikuvaa sen matkan aikana!! Nauroin  poikaystävälleni, että tämä pömppismahani johtuu pillereistä, eikä suinkaan kahviloissa käymisestä tai muuten vain matkan aikaisesta herkuttelusta.. ;D Rinnat tulivat todella kipeiksi. No ei siinä vielä kaikki. Viimeisenä lomapäivänä koin jotain mitä en ole koskaan kokenut. Olimme rannalla ottamassa kuvia poikaystävästäni kunnes se alkoi. Tuntui, että mikään ei ollut hyvin, yhtäkkiä aloin itkemään, kiukkuilin kuin pikkulapsi. Todellisuudessa kaikki oli täydellisen hyvin juuri sillä hetkellä. Aurinko paistoi, olimme upealla rannalla jossa oli turkoosia vettä ja kauniit maisemat, oli lämmintä, saimme viettää aikaa toistemme seurassa, laukussa meitä odotti limsaa, verigreippejä ja muita herkullisia eväitä… Mutta minun äkkäily vain jatkui. Tuntui, etten pystynyt ollenkaan hillitsemään tunteitani. Poikaystäväni oli silmät selällään ”mikä sulla Veera oikeasti on…?” Niimpä, olen aivan varma että tällainen kiukkukohtaus, mikä ei todellakaan ole minun tapaistani johtui näistä pillereiden käytöstä. Syödessäni pillereitä mielialat vaihtelivat kaiken aikaa, aloin esimerkiksi itkemään herkemmin. Huomasin myös että lopettaessani pillereiden käytön kuukautiskivut (mitä normaalisti en koe melkein ollenkaan) olivat aika kovat. Vatsaan sattui noin kahden-kolmen päivän ajan pillereiden lopettamisen jälkeen.

Minkälaisia kokemuksia teillä on kuukautisten siirtämisestä? :)

Kommentoi artikkelia

41 Kommentit on "

Kuukautisten siirtäminen
"


Vieras
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Pakko todeta että et todellakaa ole yksin noiden sivuvaikutuksien kanssa. Olen itse käyttänyt samoja pilleireitä juuri lomamatkojen aikana ja sain todellakin kokea ihan samaa kun sinä -saatoin pilahtaa itkuun ilman syytä ja omien tunteiden hallitsemisesta ei ollut tietoakaan. Kihisin välillä kiukusta ja olin huonolla tuulella kokoajan, mikä oli tooodella inhottavaa ja se jopa oli itsellekkin aika pelottavaa, koska en käyttäydy niin normaalisti.

Mutta, naisena oleminen ei ole helpoimmasta päästä näissä asioissa! Toivottavasti saitte nautittua lomastanne ikävistä sivuvaikutuksista huolimatta, innolla odotan lisää postauksia reissuiltanne :)

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Ihana Veera, kiitos tästä postauksesta! Olin jo etukäteen asennoitunut että voi ei, taas se bloggaajien markkinoima kampanja kuukautisten siirtämisestä, jossa ei mainosteta lääkettä mutta kerrotaan että niitä voi siirtää ja kaikissa täysin samat tekstit (tärkeä aihe, mutta huonosti toteutettu..). Tämä oli positiivinen yllätys, koska postasit omakohtaisen kokemuksen kaikia meitä tyttöjä koskettavasta aiheesta ilman tylsiä mainospuheita :) Itselläni ei ole ollut koskaan rohkeutta hakeutua lääkärille ja pyytää reseptiä, mutta pitäisi joskus kokeilla. Loppukesän reissussa olisi näppärää, mutta ehkä noiden sinunkin negatiivisten kokemusten jälkeen voisi olla hyvä varalta testata etukäteen, etten oo mikään hormoonihirviö, kun muutenkin aika hankala ajoittain olen ;)

Kiitos postauksesta, ihania kuvia, tärkeää asiaa, kiitos. Ihanaa lomaa!

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

moikka! ensinnäkin mahtavaa että kirjoitit tälläisestä aiheesta mitä monet jostain syystä häpeävät.
itse syön e-pillereitä, tai oikeastaan minipillereitä, jotka ovat vähän "laimeampia". Ainoana sivuvaikutuksena on ollut se, että itken paljon helpommin. Olen syönyt samoja pillereitä jo 4vuotta, mutta silti itkukynnys kyllä on edelleen matala. muita oireita en ole huomannut. pillereiden kanssa on hyvä kun välillä voi jättää kuukautiset kokonaan välistä, mikä toisinaan helpotus, koska minulla on todella kivuliaat ja pitkäkestoiset kuukautiset. :)

Vieras
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Hyvä päätös – ei todella kannata alkaa syödä e-pillereitä, mulla on paljon kokemusta niiden sivuvaikutuksesta! Onneksi olen jo päässyt niistä eroon.. Mielenkiintoista kuulla noista siirtopillereistä, en oikeastaan edes tiennyt että tuollaisia on edes olemassa :D

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Oletko koskaan kuukuppia kokeillut? Ongelma itse ei sillä poistu, mutta se helpottaa paljon elämistä.

Vieras
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Mullekin tuli tämä mieleen. Kuukupilla ei tietenkään menkoista pääse eroon, mutta sen kanssa voi kyllä muuten tehä melkein mitä vaan. Kesällä varsinkin ihan huippukeksintö

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Mulla sattuu kans nuo kivat ajat juuri elokuun alkuun kun olemme lähdössä jo viidettä krt Alanyaan! Olen vasta 16v,joten en halua alkaa siirtämään kuukautisia,onko jtn muuta vinkkiä?Tulen menkkojen kanssa "hyvin toimeen" ja uskon,ettei loma mene niiden takia pilalle.Luin moneltakin sivulta,että ihmiset ovat uineet kuukautisten aikana,onnistuiskohan se Kleopatra-rannalla?Eihän se luonnonvesissä haittaisi muita,useilla vuoto loppuu vedessä..Ja aktiivisen juoksuharrastuksen avulla menkkani kestää n viisi pvää,kerkeää aika varmasti nauttimaan lomasta.. Ihana blogi,odotan innolla lomapostauksiasi!Kerrohan sitten tosta Freebirdistä,lentoyhtiö kiinnostaa,ota kuvia!Mukavaa loppulomaa Turkkiin!!

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Kuukuppi on tosi hyvä vaihtoehto jos menkkoja ei halua siirtää. Voi koko päivän olla huoletta ja uidakin ja illalla sitten tyhjentää. Alkuun voi tuntua hankalalta mutta voin luvata että kun sitä oppii käyttämään niin menkat ei haittaa missään tilanteessa :)

Vieras
Sonja
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Moikka! Mä oon syönyt muutaman (3) kertaa noita samoja pillereitä. Nimenomaan sen takia, etten halua aloittaa e-pillereitä. On se muuten kumma, että aina kun olen hakenut /soittanut reseptiä kyseisiin pillereihin, niin mulle kaupataan ja ylistetään e-pillereiden aloittamista… Kerran tuli lähes "riita" puhelimessa asiasta, kun sanoin miksi en niitä halua aloittaa. Anyway halusin vaan tuoda esille, että mulle ei tähän mennessä ole tullut mitään sivuvaikutuksia ollenkaan. Eli sekin on mahdollista :-)
Kivaa kesän alkua sulle! :-)

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Miksi ylipäätään käytät pillereitä?

Vieras
Ruusunen
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Kiitos tästä postauksesta! Mulla on todella huonoja kokemuksia e-pillereiden käytöstä, enkä suosittele niitä kenellekään! Hyvin monia merkkejä olen jo kokeillut eikä mikään ole oikeasti auttanut vaikeisiin kuukautiskipuihin. :( Täyttä tuskaa kaksi viikkoa kuukaudesta… Noh, mua suositeltiin lopettamaan kun lääkärissä kävin ja nyt on jo vähän asiat paremmin, tosin ei vieläkään ihan hyvin. :/ Niin ja, mulla on myös aina tuo sama tuuri jos jonnekin lomalle menossa, että kuukautiset osuu just siihen kohdalle. :D

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Minusta e-pillerit ovat mahtava keksintö, pystyy siirtämään menkkoja monta kuukautta ja seksi on kivempaa ilman kumeja! Sivuvaituksia ei ole ollut ekan vuoden jälkeen. Kannatan!

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Hieno postaus! Olen itsekin hieman epäileväinen e-pillereiden suhteen, koska olen kuullut niistä niin paljon huonoa..:/ Ehkä joku toinen menetelmä voisi olla parempi, mutta en tiedä mikä..:D Voinko kysyä, että mitä ehkäisymenetelmää käytät nyt? Mukavaa kesää! <3

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

http://www.apteekkituotteet.fi/Patentex-Oval-75mg suosittelen kokeilemaan patentex oval emätinpuikkoja. tuossa lisätietoa

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Ensiksi haluaisin kiittää sinua siitä, että jaksat kirjoitta tästä aiheesta <3

Tämä on aika henkilökohtainen kysymys, mutta haluisin silti kysyä sinulta, mitä muita ehkäisymenetelmiä suosittelisit? Kysyn koska en itse haluisi aloittaa pillereiden syöntiä! :(

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Kuinka nopeasti nuo sivuvaikutus oireet hävisivät?
Entä kun kuukautiset alkoivat pari päivää pillereiden lopettamisen jälkeen jäävätkö ne siihen "rytmiin" (eli jos ennen alkannut noin 10pvä ja siirrolla alkavat noin 30pvä niin tulevatko ne vastaisuudessa silloin kuun lopusssa vai palautuuko se takas sinne 10 pvään) olipas sekavaa :D
mutta pointti oli että jos sen siirron tekis vaikka kuukausi ennen lomamatkaa ja lomamatkan saisi olla ilman kuukautisia mutta myös ilman kiukkupuuskia? :)
Kiitos postauksesta! tämä tuli juuri niin tarpeeseen

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Mitä ehkäisyä sitten käytät? Eikö kondomit oo vähän ikäviä jatkuvassa käytössä kun on parisuhteessa?

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Itse teini-iästä asti seurustelleena, pian 8 vuotta takana ja ihan kondomilla ollaan selvitty :) Kertaakaan ei ole ollut mitään ongelmia ja kummallakaan ei ole valittamista aiheesta. Mielestäni ehkäisypillerit ovat aivan liian arvostettuja, ilman ylimääräisiä aineita kroppaan pärjää oikein hyvin! :)

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Todella hyvä kun on herätty siihen ettei pillerit ole harmittomia. Söin kaksi vuotta putkeen yhdistelmäpillereitä, ja suoraan sanottuna halut katosi kokonaan.. Lisäksi olin aina ennen vuodon alkua todella kireä, siis epätavallisen kiukkuherkkä. Lopetin n. puolitoista vuotta sitten, ja valehtelematta vasta vuoden jälkeen keho palautui pillereistä, ja olen taas "oma itseni".

Kaikilla ei tietty tule niin voimakkaita sivuvaikutuksia, mutta tiedän myös etten ole ainoa jolla näin on käynyt. Vähintään pillerien lopettamisen myötä tulee ilmi miten sekaisin kroppa onkaan ollut! Mulla reagoi myös suupielten iho (järkyt finnit) ja suun limakalvot…joten kannattaa olla aloittamatta ensinkään. Ehkäisykeinoja löytyy kyllä :)

Kiitos hyvästä postauksesta!

Vieras
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Käytin vuosi sitten Rodoksen matkalla noita samoja pillereitä ja ne sivuvaikutukset tosiaan oli kamalia…. Oon nuorempana sairastanu masennusta ja heti ekojen pillereiden jälkeen ne kamalat ajatukset palas. Kiukuttelin koko loman ajan kavereille ja mökötin hotellihuoneessa kun oli niin paha olla. Harmitti ihan hirveesti kun kaverit teki kaikkee hauskaa ja itse itkin 5 päivää seitsemästä hotskuhuoneessa. Tottakai kävin aina välillä niiden kanssa jossain mutta siis suurimmalta osalta itkin ja kiukkusin vaan… En kyllä ihan hevillä niitä uudestaan noilla pillereillä siirrä, mielummin syön vahvoja särkylääkkeitä koko matkan ajan vaikka mun kuukautiset onkin aina tosi rajut, sattuu niin paljon et vaikka lääkkeitä otankin joudun välillä lähtemään kesken päivää kotiin…. :/

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Minä taas haluaisin pillereiden puolustuspuheenvuoron. Kärsin aiemmin kovista kivuista ja epäsäännöllisestä vuodosta. Aloitin 3v sitten syömään yhdistelmäpillereitä, ensimmäisistä sain mielialoihin liittyviä sivuvaikutuksia. Vaihdettuani kevyempään valmisteeseen, on ollut aivan ihana olla kun kivut ovat vähentyneet ja tiedän muutaman tunnin tarkkuudella milloin tyhjennysvuoto alkaa. Yhdistelmäpillereillähän tyhjennysvuotoa voi siirtää myös, mikä on kätevä vaikka juuri lomailun kannalta. Itselläni myös iho-ongelmat katosivat oikean valmisteen löydyttyä. Toisaalta, pillerit on muistettava ottaa joka ikinen päivä ajallaan, ja onhan reseptien uusimisessakin oma vaivansa. Kaikille ei tietenkään kaikki pillerit sovi, mutta yhdistelmäpillereiden lisäksi ainakin minipillerit toimivat samaan tarkoitukseen. Kaikilla ei myöskään keho mene sekaisin pillereistä, tiedän muutaman kaverin joilla kierto alkoi/jatkui täysin normaalisti pillereiden lopettamisen jälkeen. Täällä siis liputetaan e-pillereiden puolesta!!

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Heippa! Olisi kiva tietää tuosta kuukupista enemmän. Millainen se on käytössä? Postaus aiheesta? :)

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Itse hieman "pelkäsin" e-pillereiden aloitusta, mutta halusin aloittaa ne, koska kondomi tuntui aina vaan epävarmemmalta (ja nyt kun jälkikäteen ajattelee, olihan se aivan tajuttoman paljon tylsempää sen kanssa!), niin sitten aloitin pillerit. Minulle kerrottiin, että 3kk pitää aina kokeilla pillereitä, eli jos 3kk jälkeen on vielä oireita, voi halutessaan vaihtaa merkkiä. Itselläni oli ensimmäinen kuukausi melko hankala, tunteet vaihteli ja mielialat kyllä muuttuivat. Sitten kaikki meni ohi ja nyt on aivan normaali elämä, tai jopa parempi, sillä pillereiden kanssa on paljon helpompaa! :)

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

jos ei halua kuukautisoireita tai pillerioireita kannattaa varata loma niin että kuukautiset on juuri olleet, eikö niin? itsellä ne kovat kuukautiskivut loppuvat auringossa ja lämmössä muutenkin

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Noiden sivuvaikutusten takia kannattaisi aina ennakoida ja siirtää jo edellisiä kuukautisia kotona ollessaan. Ei tarvi sitten lomalla itkeä ja kiukuta ja turvota.

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 10 kuukautta sitten

Olen myös käyttänyt noita samoja siirtopillereitä, ja ainoat sivuvaikutukset joita olen huomannut/muut ovat huomauttaneet, ovat ne, että ärsyynnyn todella pienistä asioista ja itken herkemmin, yleensä vielä täysin turhista asioista (esim mansikka oli kerran "väärän muotoinen" ja sekös v***tti, don't ask :DD).

Myös pillereiden lopettamisen jälkeen kun menkat alkaa 1-3 pvän kuluessa, kivut on ihan hirvittävät, ja kun ne yleensäkin on kovat (ja kestää 1-2 pvää) niin noitten siirtopillereiden jälkeen kivut on TODELLA kovat ja kestää 2-3 pvää. :/

Harmittaa mutta välillä on pakko kärsiä, koska tosissaan mulla on normaalistikin tosi kivuliaat menkat niin ei huvita matkoilla kärsiä. :(

Vieras
4 vuotta 9 kuukautta sitten

Oon menossa elokuun alussa ulkomaille ja sellaista asiaa mietin, että pitääkö nämä reseptillä hankkia? :)

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 8 kuukautta sitten

Kerran olen Primoluteja syönyt ja kolme sanaa: EI ENÄÄ IKINÄ. Aluksi kaikki meni hyvin ja olo oli täysin normaali. Kuurin loppupuolella sain järkyttävän migreenikohtauksen, enkä siis ole koskaan tavallisesta päänsärystä kummempia kokenut. Migreenin mukana puolet näkökentästä hävisi, tuli tunnottomuusoireita ja tietty se päänsärky. Säikähdin ihan älyttömästi ja pakkausselostetta lueskellessa tajusin että ei nää pillerit taidakkaan mikään pikkujuttu olla.. No, sitten kun menkat muutamaa päivää myöhemmin alkoivat niin sekin oli täyttä tuskaa. Ensimmäinen päivä ihan tappokipuja, mitkään särkylääkkeet buranoista reseptillisiin ei auttanut. Ja tosiaan, yleensä perus 400 mg riittää. Tämäkin lyhyehkö pillerikokeilu opetti enemmän kuin tarpeeksi mitä voi seurata kun kropan hormonitoimintoihin menee sekaantumaan :/ Olis mielenkiintosta kuulla sun pohdintoja tästä hormon.ehkäisy aiheesta, näitä juttuja kun on tullu pyöriteltyä useemmankin kerran.. :)

Vieras
Anonyymi
4 vuotta 8 kuukautta sitten

Kyllä tulin kurkkaamaan :) Omassa kaveripiirissä on lähes poikkeuksetta näitä mielialanvaihtelu -kokemuksia ja pari vakavaakin fyysistä juttua e-pillereiden vuoksi.. Silti tuntuu että kaikkien asenne pillereiden napsimiseen on vähän semmonen "no eipä tässä nyt muutakaan vaihtoehtoa ole". Sitten tuntuu että minäkö tässä nyt vaan liioittelen tai ylireagoin… Lohdullista siis tietää etten ole ihan yksin tässä hormonikammossani!! :)

wpDiscuz