Beauty, Lifestyle, Health, Food

Kuuma ja tulinen

24/11/2013

Täällä parantelen itseäni kovasta kuumeesta, sekä flunssasta. Viltin alla huilatessani muistin juuri blogihistorian yhden luetuimmista postauksista pitkän ajan takaa ”Terveysvaikutteinen inkivääritee” jonka ajattelin laittaa teille nyt uusintana, sillä olen saanut hurjasti uusia lukijoita tämän syksyn aikana ja tämä postaus oli jäänyt jonnekin blogini uumeniin! Ottakaa siis kaikki nuhanenät (ja muutkin) inkivääriteestä loistava vinkki talteen! Tämän päivän aion nimittäin nauttia monta kuppia inkivääriteetä ja laittaa sipulia sukkaan (tästä postausta luvassa:D) jotta parantuisin nopeammin.
Inkiväärillä onkin tosi paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Inkivääri auttaa flunssan karkoittamiseen, kiihdyttäää pintaverenkiertoa, nopeuttaa nesteen poistumista ja viilentää siten elimistön lämpötilaa sekä vähentää turvotusta. Inkivääriä on käytetty reuman sekä nivel- ja lihastulehdusten hoitoon. Se auttaa myös vatsavaivoihin ja lievittää kuukautiskipuja. Inkiväärin on todettu hillitsevän myös pahoinvointia. Laboratorio-oloissa on saatu viitteitä myös siitä, että inkiväärillä olisi syöpäsolujen kasvua hillitsevä vaikutus sekä verisolujen paakkuuntumista estävä vaikutus.


Näin tehdään inkivääritee:

1. Tarvitaan inkiväärin pala. (Inkivääri ei ole kovin kallista ja sitä myydään lähes jokaisessa ruokakaupassa) Äiti kertoi , että Lidl ruokakaupasta saa muuten inkivääriä luomuna!

2. Sekä veitsi.

3. Ensin leikataan inkivääristä muutamia pienempiä paloja. Suunnilleen saman verran kuin kuvassa näkyy. (Voi leikata pienempiä paloja ja vähemmän jos ei halua teestä niin vahvaa)

4. Leikkaamisen jälkeen kuoritaan inkiväärinpalat.

5. Näin! :D

6. Jonka jälkeen palat leikataan pienemmiksi paloiksi.

6. Palat laitetaan kattilaan ja kattila noin puolilleen vettä (riippuu kuinka vahvaa teestä haluaa). Kattila liedelle ja annetaan kiehua hiljalleen noin puoli tuntia, jonka jälkeen tee on valmis juotavaksi.

7. Inkivääritee kaadetaan teekuppiin sihdin läpi ja sekaan voi laittaa esimerkiksi hunajaa, joka sopii todella hyvin inkivääriteen kanssa. Jos inkiväärin maku tuntuu liian vahvana, voit laimentaa teetä kiehuvalla vedellä tai sekoittaa osan inkivääriteetä normaalisti käyttämäsi teen sekaan. Inkivääriteetä voi sekoittaa hyvin esimerkiksi vihreään teehen. Olen laittanut sekaan usein ginseng-juuren palasia. Inkivääri on mielestäni todella hyvää teejuomana :)

– Seuraa blogiani facebookin kautta täältä

Kommentoi artikkelia

9 Kommentit on "Kuuma ja tulinen"


Vieras
merenhelmi
4 vuotta 4 kuukautta sitten

Vastaan edellisen postauksen kommentteihin hetken päästä! :) <3

Suuri kiitos kaikille ihanista sanoistanne! <3 :)

Vieras
Tiina Eliisa
4 vuotta 4 kuukautta sitten

Tuo inkivääri on yksi parhaista avuista flunssaan! Ja tosiaan auttaa niin moneen muuhunkin vaivaan. Just pari päivää sitten juteltiin vanhempieni kanssa tuosta kun he nauttivat tuollaista teetä aina säännöllisesti niin ei helposti flunssa pääse puraiseen. Toki oishan se tietty terveellistäkin sairastaa joskus :)) :D halauksia sinulle ihanuus <3

Vieras
4 vuotta 4 kuukautta sitten

Ihana resepti! Täällä jyllää flunssa päällä, joten tämä menee ehdottomasti testaukseen! :)

Maria / Petite Living

Vieras
Hellu
4 vuotta 4 kuukautta sitten

Itsekin olen tehnyt tuota juomaa aina kun tuntuu että olisi tulossa kipeäksi. Lisään aina kattilaan myös tuoretta sitruunaa :) Työkaverini kerto että laittaa vielä tuoretta valkosipulia joukkoon. Henki voi haista sen jälkeen aika paljon :D

Vieras
Taru
4 vuotta 4 kuukautta sitten

Moikka, ei liity tähän postaukseen, mutta kysyisin miten kauan sun kenkien kesti tulla Ecco:lta? Pikaista paranemista! Toi inkivääritee voisi tepsiä vatsatautiinkin, inkivääriä käytetään mun mielestä pahoinvoinnin ehkäisyssä ja tee muuten on hyvä juoma vatsataudissa…
Terv, Taru

Vieras
merenhelmi
4 vuotta 4 kuukautta sitten

Moikka Tiina Eliisa! :)

Inkivääri auttaa kyllä tosi hyvin. Nyt olen nauttinut inkivääriteetä vaikka kuinka.. Mutta voisin ottaa teen juomisen tavaksi muutenkin! :)

Kiitos ihana<3 Samoin sinulle! :) Lähden pian poikaystävän viekkuun, niin on kyllä tosi iloinen mieli:)

Vieras
merenhelmi
4 vuotta 4 kuukautta sitten

Kannattaa kyllä kokeilla! :)

Mielestäni inkivääri on tehonnut tosi hyvin :)

Vieras
merenhelmi
4 vuotta 4 kuukautta sitten

Moikka,

Sitruunaa voisin kokeilla itsekin lisänä. Kiitoksia vinkistä! <3

Heh jep :) Valkosipuli voi olla ehkä vähän liikaa.. Tai en tiedä! :)

Mukavaa illanjatkoa sinulle <3

Vieras
merenhelmi
4 vuotta 4 kuukautta sitten

Hei,

Hmm! Tilasin kengät Boozt.com nettikaupasta, mutta en muista ihan tarkalleen, että montako päivää meni, että kengät saapuivat postiin. Mutta aika pikaisesti ne tuntuivat kuitenkin saapuvan perille! :)

Kurkkasin kyseisen nettikaupan sivuilta niin siellä lukee näin:

TOIMITUS & PALAUTUS

ILMAINEN JA NOPEA Toimitus
(2-4 arkipäivää)

Olen tehnyt tilauksen, mitä seuraavaksi?

Päivä 0: Tilausvahvistus lähetetään muutaman minuutin kuluessa.
Päivä 0-1: Tilauksesi on pakattavana.
Päivä 0-2: Tilauksesi on jo matkalla ja tulet saamaan sähköpostin josta löydät paketin lähetystunnuksen.
Päivä 2-4: Vastaanotat tilauksesi
(95% pakteista on noudettavaissa päivänä 3).

Kivaa illanjatkoa! :)

wpDiscuz