Outfit, Lifestyle, Baby

Mun viikko

13/03/2018

Mammaloma on lähtenyt täällä hyvin käyntiin! Tekemistä vielä riittää, mutta viimeiset viikot yritän ottaa rauhallisemmin ja kerätä energiaa, jotta jaksaa kohta heräillä todennäköisesti monta kertaa yössä… :)
Oon katsonut, että ”Toivepostaus: mun maanantai” -postaus oli yllättävän suosittu. Niinpä tein tällaisen vähän vastaavanlaisen jutun, mutta tällä kertaa tässä olisi kurkistus koko mun viikkoon.

Veera-blogi-2

Maanantai

Eilen pidin koko päivän siivouspäivää. Imuroin, pyyhin pölyt, pesin pyykkiä aamusta iltaan, laitoin vauvan hoitopisteen valmiiksi, tein ruokaa, katsoin mitä vauvan vaatteita vielä tarvitsee hankkia, järjestelin kotia, silitin ihan liian korkeeksi kertyneen vaatekasan ja niin edelleen. Viime aikoina siivoominen yms oli jäänyt aika vähälle, kun viime viikolla tein viimeisiä melko pitkiä työvuoroja, olin Keski-Suomessa perheeni luona ja loppuviikon vietin poikaystäväni perheen luona. Huomasi kyllä, että viime aikoina kotona on käyty vain kääntymässä. :D Illalla saunottiin ja laitettiin vaunut tilaukseen!

Tiistai 

Tänään to do -listalla on blogiin liittyviä töitä, sähköpostien hoitamista, kauppareissu, puhelimen hankinta sekä illalla pinnasängyn kasaus. Aamun tein kotona hommia, jonka jälkeen menin yliopistolle salaattilounaalle ystäväni kanssa. Tällä hetkellä teen muutaman tunnin tässä yliopistolla koneella hommia, kun odottelen Ollia tentistä, jonka jälkeen tehdään joka viikkoinen kauppareissu Prismaan. Samalla käydään hankkimassa mulle (todennäköisesti) Iphone 8... Hankin viimeksi mulle Iphone 7 -puhelimen, mutta se isompi näyttö olisi varmasti mulle käytännöllisempi! Puhelimella tulee nimittäin tehtyä paljon hommia, sähköpostien hoitamista yms joten isommalla näytöllä ne hoituisi varmasti kätevämmin.
Ilta ollaan kotona, kun meille saapuu Ikeasta kotiinkuljetuksella mm. pinnasänky, patja vauvalle, kylpyamme jne. Illalla laitetaan siis vauvan sänky yms valmiiksi! Olis myös ihana lukea jotain kirjaa, lukeminen on jäänyt nyt ihan liian vähälle.

Veera-blogi-5
Veera-blogi-1

Keskiviikko

Huomenna mulla on tiedossa opiskelupäivä. Vielä on monta kurssia tekemättä ennen toukokuuta! Meen aika varmasti päiväksi yliopistolle. Huomiselle mulla ei oo kauheesti muuta suunnitelmaa. Illalla varmaan katotaan Netflixiä ja teen kotona rauhallista jumppaa/venyttelen. Jos päivä ei mee kauheen pitkäksi, teen postauksen / postauksia joko luonnoksiin tai blogiin.

Veera-blogi-6

Torstai 

Torstaina opiskelua, blogia ja uimahallissa käyminen. Vesijuoksi, vesijumppa ja uinti sopivat tällä hetkellä paremmin kuin hyvin! Torstaina otetaan jossain välissä raskauskuvia muistoksi. Illalla käyn teellä hyvän ystäväni luona, joka on muuttanut juuri uuteen kotiin.

Veera-blogi-7

Perjantai, lauantai, sunnuntai 

Perjantaina lähden taas Keski-Suomeen. Olli ei pääse tänä viikonloppuna meille, mutta lähden yksin käymään muutaman päivän perheen luona. Todennäköisesti pysähdyn matkalla Jyväskylään ja käyn siellä kahvilla ja palauttamassa keskustaan paidan, mikä ei ollutkaan sopiva.
Perheen luona yleensä lenkkeillään, käydään mummolassa, tehdään hyvää ruokaa yms. Kuulemma leivotaan myös juustokakkua ja mun ehdotus olisi myös porealtaassa käyminen. <3 Voi olla, että siskoni haluaa käydä uimahallissa, joten siinä tapauksessa lähden ehdottomasti hänen mukaansa! Viikonloppuna otetaan myös siskojeni kanssa erään tulevan blogikampanjan kuvat. Täytyy myös aika varmasti tehdä jossain välissä vähän kouluhommia eteenpäin… Mutta pitää mennä ihan oman olon ja jaksamisen mukaan!

Veera-blogi-8

Näiden lisäksi tälle viikolle olisi to do -listalla passin uusiminen/henkilökortin hankkiminen, pakettien hakeminen postista, uusien silmälasien ostaminen (enkö nimittäin hukannut töihin mun edelliset, onneksi ne eivät olleet kalliit!) ja Helsingin hotelliloman varaaminen, pitää ne mahduttaa johonkin väliin tai siirtää osa ens viikkoon. :) 

Kivaa päivää kaikille!

Kommentoi artikkelia

6 Kommentit on "Mun viikko"


Vieras
Maha tiellä
2 kuukautta 8 päivää sitten

Heippa! Me käydään miehen ja tyttäremme kanssa paljon myös uimassa. Olen itsekin 33 viikolla raskaana ja ongelmaksi on muodostunut bikinirajojen siistiminen!! Miten pidät bikinirajat siistinä raskauden aikana? Sokerointi ehkä olisi paras tapa saada pidempi lopputulos, mutta en ole vielä koskaan saanut kotikäyttöisestä sokerimassasta tarttuvaa…pitäisiköhän varata aika ammattilaiselle.

Vieras
Miiruliinu
2 kuukautta 8 päivää sitten

Raskausaikaan ja muutenkin terveelliseen elämäntapaan liittyen tekee mieleni vinkata langattomien laitteiden säteily-ja magneettikentän aiheuttamasta riskistä terveydelle. Joissakin maissa odottavia äitejä jo varoitetaankin kännykän käytön riskeistä raskausaikana. Ranskassa on jo kielletty langattomat Wifi-kentät pienten päiväkodeissa ja Kalifornian terveysviranomaiset aloittivat laajat kampanjat langattoman säteilyn terveysriskeistä ja niiltä suojautumisesta. Suomi on tässä asiassa jälkijunassa.

Aiheesta lisäähttps://sateileeko.wordpress.com/2013/03/26/langattomat-verkot-ovat-terveysriski/

https://ehtrust.org/baby-safe-project-takes-off-protecting-pregnancy-from-wireless-radiation/

https://www.youtube.com/watch?v=iXLL2x9jHTA

https://ehtrust.org/science/pregnancy-wireless-and-electromagnetic-fields/

https://suomenterveysravinto.fi/blogi/suurtutkimus-osoittaa-kannykoiden-sateily-aiheuttaa-syopaa/

https://hidastaelamaa.fi/2016/08/tutkimusten-mukaan-kannykan-sateily-on-epaterveellista-nain-vahennat-sateilya/

https://ehtrust.org/non-ionizing-radiation-exposure-pregnancy-increases-miscarriage-rate/

Langattomien laitteiden sijasta raskaana ollessa ja mieluiten toki muulloinkin kannattaisi käyttää langallisia tietokoneyhteyksiä, joiden käyttö on huomattavasti parempi vaihtoehto terveydellisestä näkökulmasta.

Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

Vieras
Miiruliinu
2 kuukautta 8 päivää sitten

Tässä toimiva linkki kännykän käytön ym langattomien laitteiden terveyshaittoihin liittyen: https://sateileeko.wordpress.com/2013/03/26/langattomat-verkot-ovat-terveysriski/

Myös tämä on mainio artikkeli: https://suomenterveysravinto.fi/blogi/suurtutkimus-osoittaa-kannykoiden-sateily-aiheuttaa-syopaa/

”Näin voit itse vähentää riskejä merkittävimmin:

Vältä raskaana ollessasi kännykän ja WiFin käyttöä.
Varsinkaan lasten ei olisi hyvä käyttää kännykkää lainkaan. Sosiaalisten paineiden vuoksi on ymmärrettävää, että vanhempien on vaikeaa kieltäytyä kännykän ostamisesta. Tavallinen kännykkä, jossa on 3G- ja GSM-yhteydet, on älypuhelinta turvallisempi.
Lapsia kannattaa opastaa riskittömämpään kännyköiden käyttöön. Puheluita on suositeltavaa puhua mahdollisimman vähän ja pitää ne lyhyinä. Älypuhelimen langattomat verkot on suositeltavaa pitää suljettuina silloin kun niitä ei käytä, koska suurin osa säteilyaltistuksesta saadaan nykyään dataliikenteestä, ei puheluista.
Kännykällä puhuttaessa aikuistenkin on suositeltavaa käyttää kuuloketoimintoa tai handsfreetä.
Kotona, työpaikalla ja kouluissa on suositeltavaa käyttää kaapeloitua nettiyhteyttä (Ethernet-kaapeli ja valokuitu).
Jos kuitenkin käytät langatonta reititintä, sammuta se silloin kun et sitä käytä — ainakin yöksi.
Turvallisimpia puhumiseen ovat lankapuhelin ja nettipuhelin, joka on eri asia kuin Skype.
On hyvä välttää asumista matkapuhelintukiaseman läheisyydessä. Esimerkiksi tukiasema omaa asuntoa vastapäätä sijaitsevan talon katolla on huono sijainti.”

Vieras
Kukka
2 kuukautta 8 päivää sitten

Millaisen turvakaukalon aiotte hankkia, tai jos olette jo hankkineet mihin päädyitte? :) Ihanaa loppu odotusaikaa :)

Vieras
Miiruliinu
2 kuukautta 6 päivää sitten

Hei! Tulin tuomaan vielä linkin tänään julkaistuun asiantuntijan kirjoittamaan artikkelin siitä, miten säteilyturvakeskus ei ole kännyköitten riskien suhteen ajan tasalla.Viranomaisten pitäisi olla valveentuneempia kansalaisten terveyden suojelemisessa ja näin erityisesti lasten kohdalla.

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252313-lasten-terveyden-vaarantavat-virheet-sateilyturvakeskuksen-toiminnassa

wpDiscuz