Lifestyle

Kysymyksiin vastauksia osa 1

10/01/2017

28673731232_66dd24b9b7_o
Tänne postaukseen laitoitte mulle kysymyksiä ihan laidasta laitaan ja tässä olisi ensimmäiset vastaukset. Pahoittelut kun tässä ensimmäisessä osassa kesti näin kauan kiireiden takia. Pyrin saamaan seuraavan osion pian julkaistavaksi. Nämä on nyt ihan sekalaisessa järjestyksessä, toivottavasti ei haittaa! 

Voisitko kuvitella asuvasi Lapissa?
– Rehellisesti sanottuna en, koska en haluaisi asua enää yhtään pohjoisempana :)

Jos et olisi valinnut kaupan alaa, millä alalla kuvittelisit olevasi? :)
– Jos en olisi hakenut kauppikseen, olisin varmaankin hakenut oikikseen. :)

Mihin muutatte kun valmistut (olet kai joskus sanonut että ette aio jäädä Kuopioon)?
Poikaystäväni käy tällä hetkellä kahta koulua samaan aikaan ja hän saa molemmat koulut valmiiksi aikaisintaan noin 2-2,5 vuoden kuluttua. Pitää sitten katsoa, että mikä on tilanne siinä vaiheessa, vielä on vähän vaikea sanoa. Mutta emme tule jäämään Kuopioon opiskeluiden jälkeen. Kuopiossa on ihan mukavaa viettää tätä opiskeluaikaa, mutta emme kuitenkaan halua jäädä tänne pidemmäksi aikaa.

Veera-postaukseen-1

Tähtääkö sun sisko vielä lääkikseen?
Kyllä vain! Hän hakee nyt keväällä ensimmäistä kertaa lääkikseen.

Sinulla on ollut haaveissa Australiaan matkustaminen, koska tulee ajankohtaiseksi?
Lyhyempänä reissuna todennäköisesti jossain vaiheessa kun pystyy olemaan koulusta pidempään poissa. Australiaan pidemmäksi aikaa olisi mukava lähteä jossain vaiheessa valmistumisen jälkeen ja hakea sieltä ehkä joskus oman alan töitä. Ensimmäinen suunnitelmani oli lähteä sinne heti lukion jälkeen, mutta päätin, että hankin itselleni koulutuksen ensin. Koen koulutuksen hankkimisen mun tulevaisuuden tavoitteiden kannalta kuitenkin tosi tärkeänä asiana, joten minulle koko asia oli parempi näin päin! :)

Onko sinulla pakko nähdä -kohteita?
On paljonkin! Opiskeluiden jälkeen voi sitten keskittyä enemmän reissuihin.

lontoo5
Suosikki kosmetiikkamerkki?
Voisin sanoa, että Lumene, koska kyseisen merkin tuotteita käytän arjessa eniten. Lumenen tuotteet ovat hinta-laatusuhteeltaan mielestäni tosi hyviä, tuotteet sopivat omalle iholleni ja ne ovat laadukkaita.

Haluatko vielä muuttaa ulkomaille?
– Ehdottomasti! Se on ollut haaveeni (ja haaveemme) jo pitkään. Sen jälkeen kun ollaan saatu koulut päätökseen, haluaisimme hakea jossain vaiheessa työpaikkaa ulkomailta. Tai se on ainakin yksi todella hyvä vaihtoehto!veera
veera-merenhelmi-2
nespresso
Unelmatyöpaikka?
– Tähän on todella vaikea vastata mitään yhtä ja tiettyä, koska kaupallinen ala on kuitenkin hyvin laaja ja mahdollisuuksia on paljon. Unelmatyöni olisi kuitenkin sellainen mikä kohtaa omien arvojeni kanssa, missä saisin olla ihmisten kanssa tekemisissä (en haluaisi esimerkiksi tehdä pelkästään yksinäistä toimistotyötä), mikä olisi hyvällä tavalla haastavaa ja inspiroivaa, missä voisi jatkuvasti kehittää itseään, minkä kokisi merkitykselliseksi ja minkä pariin olisi (ainakin useimmiten) mukava palata takaisin. Olisi myös hienoa jos työ olisi jollain tapaa luovaa.

Haluatko joskus lapsia?
– Haluaisin jossain vaiheessa lapsia ja jos saisin ”valita” niin haluaisin 1-3 :) Tietenkään lapsien saaminen ei ole yleisesti ottaen mikään itsestäänselvyys todellakaan, mutta aina saa haaveilla :) 

Entä koiran, kissan tai jonkun muun eläimen?
– En haluaisi ainakaan vielä mitään kotieläintä. Tai haluaisin pienen koiran jos se olisi haluamisesta kyse! :) Tällä hetkellä ei ole vain oikein järkevää hankkia kotieläintä kun todennäköisesti tullaan muuttamaan vielä moneen kertaan töiden yms. perässä. Ja juuri nyt olemme usein pitkät päivät kotoa pois, joten siinäkin mielessä esimerkiksi koiran hankkiminen olisi järkevämpää sitten kun elämäntilanne on niin sanotusti vakaampi ja rauhallisempi. Ehkä sitten jos ja kun on lapsia, voisi miettiä asiaa uudelleen. Perheemme luona on bichon frise, se on kyllä aivan ihana.
veera-merenhelmiveera-merenhelmi-600

Onko sulla siellä Kuopiossa paljon ystäviä?
Jonkin verran, mutta en sanoisi, että täällä Kuopiossa olisi mitenkään paljon! Tosin siihen on varmasti vaikuttanut sekin, koska en ole halunnut/jaksanut olla kovin aktiivisesti muun muassa yliopiston bileissä tai muussa toiminnassa mukana. Tai yliopiston järjestämän erilaisen toiminnan kautta olisi varmasti helppoa tutustua muihin! Sen sijaan oon keskittynyt enemmän omiin juttuihin (treenit, harrastukset, työt, blogi, perhe jne). Mun kaverit ja ystävät täältä Kuopiosta ovat tulleet muiden juttujen kuin koulun kautta kuten töistä, harrastuksista ja niin edelleen. Pari hyvää ystävää mulla on täällä Kuopiossa ja loput muualla päin Suomea. Vietän paljon aikaa Keski-Suomessa ja siellä se oma ns. tukiverkosto pitkälti onkin! :)

Milloin valmistut?
– Teen kandin nyt keväällä ja mun pitäisi valmistua noin 2,5 vuoden päästä.

Tiedätkö/tunnetko Mungolifen Annan? Se asuu myös Kuopiossa niin olen joskus miettinyt oletteko koskaan tavanneet? Tai kiinnostaisiko tavata hänet?
– Emme ole tavanneet :)

veera-kautto-5
veera-00

Jos muuttaisit ulkomaille, mitkä paikat houkuttelisivat eniten?
Australia, Kanada, Yhdysvallat, Uusi-Seelanti. 

Onko sulla jotain arkirutiineja joita et vaan voi koskaan jättää tekemättä? :D
Joo niitä löytyy… :D Mun on mm. ihan pakko aina järjestellä kaikki tavarat paikoilleen niin, että koti on siisti ennen kuin alan tekemään esimerkiksi kouluhommia. En pysty jotenkin yhtään keskittymään jos on sotkuista :D
Sitten onhan näitä.. Huolellinen meikkien pesu iltaisin, seerumin ja voiteiden levitys kasvoille aina aamuisin ja iltaisin, pienet kahvi- ja teetauot kun teen kotona töitä/opiskelen, runsas vedenjuominen ja iltaisin vitamiinien ottaminen (vähintään d-vitamiinin muistaminen). Kotihommista mun lemppareita ovat pyykin pesu, imurointi ja keittiön siistinä pitäminen, joten niitä en unohda ;)

veera-kautto
Onko sulla ikinä huonoa vaatepäivää, tai sellaista päivää kun olet koko päivän tyyliin löysä t-paita päällä ja verkkarit jalassa? Voisitko lähteä sellaisessa varustuksessa kauppaan?
– Toki joskus, mutta harvemmin pidän ns. kotivaatteita kotona, vaikka ne paljon mukavammat ehdottomasti olisikin. Vietän monesti kotona loppupäivän samoissa vaatteissa kuin millä olin yliopistolla. Tälläkin hetkellä kirjoittelen tätä postausta farkut ja neule päällä :D Pitäisi ehkä etsiä jotain kivoja ja rentoja kotivaatteita lisää.

Ja riippuu vähän t-paidasta ja verkkareista. Siistillä t-paidalla ja esim. treenitrikoilla voisin hyvinkin käydä kaupassa ei siinä mitään, mutta yleensä laitan kuitenkin kauppaan ns. siistit perusvaatteet. Eri asia jos tulen suoraan salilta / jumpasta. Silloin saatan pyörähtää kaupassa nopeasti tukka märkänä, naama treenin + saunan jälkeen tulipunaisena ja urheiluvaatteet päällä.
veera-kautto-0
Top5 suosikkia arkiruokaa?
– Kasvislasagne
– Uunijuurekset + lohi
– Kasvissosekeitto
– Kasviskastike + kvinoa
– Tofukastike + riisi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulevaisuuden haaveet?
Mm. yliopistosta valmistuminen, oman alan työpaikka (toivottavasti tässä melko pian), ulkomaille muutto, naimisiin meneminen, lapsien saaminen, matkustelu, kauniin oman asunnon hankkiminen jne. Myös yrittäjänä oleminen on yksi haaveeni/tavoitteeni, mikä itseasiassa toteutuukin ihan pian :) Tossa nyt joitakin sellaisia suurempia juttuja. Osa noista ei ole niinkään haaveita (kuten koulusta valmistuminen) vaan tavoitteita, mutta kuitenkin. Mutta ihan kaikista tärkeimpinä haaveina tulevaisuutta ajatellen mulla on kuitenkin se,  että itse ja läheiset pysyisivät terveinä ja kenellekään ei sattuisi mitään. Eli toisin sanoen toivoisin, että elämässäni vallitsisi terveyttä, onnellisuutta, tyytyväisyyttä, positiivisuutta, hyvinvointia sekä välittämistä/rakkautta. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos saisit mahdollisuuden lähteä käymään kuussa, lähtisitkö?
– No mikä ettei! Siis jos tietäisin varmasti, että tulisin hengissä takaisin :D

Voisitko kuvitella asuvasi maaseudulla?
– Voisin ainakin jonkin aikaa asua maaseudulla. Se ei ole varmaan ajankohtaista vielä pitkään aikaan, mutta mikä ettei jossain vaiheessa ja jonkin aikaa!

Mistä arkipäiväisistä aiheista sinulle ja poikaystävällesi herää eniten erimielisyyksiä?
– Varmaan eniten se jos ei laiteta tavaroita omille paikoilleen… Kummallakin on tässä asiassa parannettavaa ja paljon! Milloin on avaimet hukassa, milloin tietokoneen laturi jne. Niin pieni asia, mutta saa verenpaineen välillä yllättävän korkealle :D Ja mitäs muita… Nykyään meille ei tuu kauheesti enää erimielisyyksiä, tai no tulee tietysti välillä jostakin, mutta huumorilla niistä pääsee helposti yli :D Kun molemmat hyväksyy toisen sellaisena kuin toinen on, helpottaa se jo paljon. Jokaisessa on kuitenkin jotain sellaista, mikä toisessa voi joskus vähän ärsyttää ja kun sen hyväksyy, pääsee pitkälle!
veera-kautto-8

Haluaisitko itse rakennuttaa oman tulevaisuuden talosi jos siihen olisi mahdollisuus?
Vaikea sanoa tuleeko sellaista tilannetta joskus tulevaisuudessa vastaan, mutta olisihan se aikamoinen urakka.

Mikä on sun lempimateriaali vaatteissa?
Mm. silkki, laadukas puuvilla, pellava ja erilaiset villat.

veera-12

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvää yötä kaikille ja palaillaan taas pian! :)

Ja jos teille tulee vielä mieleen jotain, mitä haluaisitte kysyä niin voitte jättää kommentin tämän postauksen loppuun joko nimellisenä / nimettömänä.

Kommentoi artikkelia

12 Kommentit on "Kysymyksiin vastauksia osa 1"


Vieras
JenniEmilia
1 vuosi 3 kuukautta sitten

Halusin vain sanoa, että jatka samaan malliin; Blogisi on oma lempparini ja yksi inspiroivimpia ja esteettisesti miellyttävimpiä mitä suomessa kirjoitetaan! :)

Vieras
Maija
1 vuosi 3 kuukautta sitten

Mulla kiinnostais kuulla sun koulunkäynnistä enemmän ! Opiskelen samaa alaa, tosin eri paikkakunnalla, ja luen aina kauhuissaan, kuinka työtä vaativalta sun koulunkäynti vaikuttaa. Käyn myös itse kandi kahteen vuoteen ja silti tuntuu, että koulua ei olisi nimeksikkään. Ehkä hieman töykeästi muotoiltu, mutta kiinnostaisi tietää panostatko esim. joka kurssiin aina 100% ja näin kuluu paljon aikaa vai onko vain yliopistojen välillä suuriakin vaatimuseroja työmäärissä yms.

Vieras
Ilona
1 vuosi 3 kuukautta sitten

Heippa,
Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista! Sun kirjoitustyyli on todella mukaansatempaava ja postaukset saa hyvälle mielelle :)
Pari lisäkysymystä tuli mieleen:
– Mikä on sun lemppari tee?
– Mikä on paras raakaherkku mitä oot tehnyt itse/syönyt jossakin? :)
– Mitkä on sun lempparikirjoja? Onko jotain inspiroivia lukuvinkkejä?
Huippua alkanutta vuotta!
-Ilona

Vieras
Mirkkuli
1 vuosi 3 kuukautta sitten

Pari kysymystä tuli mieleeni: Millainen maailmankatsomuksellinen/hengellinen/aatteellinen vakaumus sinulla on? Kuulutko johonkin uskontoon tai maailmankatsomukselliseen järjestöön jäsenenä? Jos kuulut, onko se sinulle tärkeä asia elämässäsi?

Sitten toiseen aihepiiriin eli mitä mieltä olet siitä, kun lähivuosina (ehkä jo ensi vuonna) pääsykokeet yliopistoihin loppuvat ja tilalle tulee ilmeisesti erityisesti ainakin lukion ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella valitseminen.

Kiitos kiinnostavasta ja kauniista blogistasi!

Vieras
Anna
1 vuosi 3 kuukautta sitten

Miksi olette ajatelleet muuttaa pois Kuopiosta opiskelujen jälkeen? Mihin päin Suomea haluaisit muuttaa? Entä mikä tekee Kuopiosta kivan kaupungin opiskella? Miksi lähdit juuri Kuopioon opiskelemaan? Oletko ollut tyytyväinen valitsemaasi yliopistoon? Mitä kivoja aktiviteetteja Kuopiossa olisi opiskelijalle? :)

Vieras
Jensku
1 vuosi 3 kuukautta sitten

Moi! Hiukan viimeisintä postaustasi sivuten: Itse opiskelen Vaasan yliopistossa kauppiksessa ja pääaineenani on laskentatoimi. Kandin tein viime keväänä ja jätin viime tinkaan, eli aloitin lopulta kirjoittamisen pakon edessä maaliskuun puolivälissä ja sain kandin valmiiksi ennen huhtikuun loppua! Kandin kanssa menikin kyllä sitten kaikki illat ja lähes joka päivä ihan yömyöhään. Sain kuitenkin ahkerasta työskentelystä palkinnoksi toisiksi parhaan arvosanan. Nyt pitäisi gradu väsätä ja saada viimeiset kurssit kasaan kevään aikana. Tosi paljon tsemppiä kandin kanssa pakertamiseen siis sinulle! Tähän postaukseen liittyen sitten vielä kysymys opinnoista, eli mikä pääaineesi on? En ole varma, oletko sitä kertonut missään vaiheessa. Toki ymmärrän, jos et sitä halua kertoa jostain syystä.

wpDiscuz