Health, Fitness

kehonkoostumusmittauksessa ja sen tulokset

15/09/2016

Nespresso-kahvia

Eilen kun olin menossa Fressille joogatunnille huomasin, että siellä pystyi menemään kyseisenä päivänä ilmaiseksi kehonkoostumusmittaukseen. Niinpä päätin rohkeasti astua personal trainerin huoneeseen ja katsoa ihan mielenkiinnosta, mitä siellä sanotaan. Ja kyllä jännitti, huh. Mutta onneksi kävin, olin nimittäin oikeesti todella positiivisesti yllättynyt tuloksista ottaen huomioon, että kesän ajan liikuin melko vähän ja itseasiassa pidin lähes koko elokuun taukoa liikunnasta, koska olin flunssassa melkein koko elokuun. Alkuvuoden mun oli tarkoitus liikkua huomattavasti enemmän, mutta töiden ja koulun takia aikataulu oli todella tiukilla koko ajan, enkä liikkunut lähellekään niin paljon kuin olisin halunnut. Jonkin verran mm. kuntosalia, lenkkeilyä ja joogaa tein kuitenkin koko viime kevään ajan, mitä kaikilta muilta hommilta ehdin, mutta en lähellekään siinä määrin kuin oli tarkoitus. Nyt syksyllä kerkeää onneksi keskittymään liikuntaan, siitä oon tosi iloinen!

En ole koskaan treenannut salilla mitenkään erityisen tavoitteellisesti (enemmän sellaista ylläpitävää treeniä), joten yllätyin, että lihasmassataso oli siihen nähden noinkin korkealla (45,2 kg painosta lihasmassan osuus oli 36,4 kg). En keksinyt sille syyksi mitään muuta kuin mun noin 10 vuoden balettitaustan ja siihen päälle muutaman vuoden uintijakson? Olen kyllä harrastanut viime vuosina liikuntaa, mutta en siinä mittakaavassa kuin vähän nuorempana, jolloin oli tanssi- tai uintiharkat (tai molemmat) päivittäin.

Sen lisäksi ihmettelin miten rasvaprosenttini voi olla noin alhaalla. Varmaan ruokavalio vaikuttaa, mutta olisin ajatellut, että se on korkeammalla. Rasvaprosenttini oli ton mittauksen mukaan 15, ei siis haittaisi, vaikka se vähän nouseekin. Painoni on tällä hetkellä 45,2 kg, mutta se tietenkin vaihtelee naisilla melkein päivittäin. Kun juttelin personal trainerin kanssa, hän oli sitä mieltä, että pari kiloa voisin ihan hyvin painaa lisää ja itsekin koen, että 47 kg on itselleni se paino, missä mun on paras olla. Niimpä mietittiin siis, että nyt keskityn siihen, että teen enemmän voimaharjoittelua ja vähennän hiukan aerobista liikuntaa. Painoni lähtee nimittäin tippumaan tosi herkästi jos harrastan vähänkin enemmän aerobista ja nyt olisi nimenomaan tavoitteena saada pari kiloa lisää. Nyt viime aikoina on tullut mm. käveltyä kouluun ja muualle joka päivä yhteensä noin 10-15 km, joten ei haittaisi, vaikka hiukan vähentäisikin esimerkiksi juuri kävelyä. :D Joten nyt siis enemmän vaan kuntosalitreeniä. Ruokavalion pidän samanlaisena, mutta nostan vähän annoskokoja ja lisään mm. proteiinin saantia.

Sen lisäksi oli hyvä kuulla, että nestetasapaino on (ainakin ton mittauksen perusteella) tosi hyvällä tasolla ja sisäelinten ympärillä ei oo rasvaa. Mutta tää oli kyllä mielenkiintoinen juttu! Menkää ihmeessä kehonkoostumusmittaukseen! Vielä kun pääsisi kokeilemaan eri mittaustekniikoita, tämähän oli nyt vain yhdenlainen mittaus.

kehonkoostumusmittaus4kehonkoostumusanalyysikehonkoostumusanalyysi2

Täytyy säilyttää nää tulokset ja käydä mittauksessa uudelleen esimerkiksi puolen vuoden tai vuoden päästä. Sitten voi katsoa, onko tullut muutosta :)

Nespressokahvi2
nespresso-6
Veerablogi2

Energistä loppuviikkoa kaikille!

Kommentoi artikkelia

13 Kommentit on "kehonkoostumusmittauksessa ja sen tulokset"


Vieras
janna
1 vuosi 8 kuukautta sitten

kevyet luut

Vieras
elsak
1 vuosi 8 kuukautta sitten

kuinka pitkä olet? todella vähän kyllä painat!

Vieras
Myy
1 vuosi 8 kuukautta sitten

Tärkeintä on se miltä itsestä tuntuu ja tunteeko olonsa hyväksi. Vaa’an lukemiin ei kannata tuijottaa liikaa.

Vieras
Ida
1 vuosi 8 kuukautta sitten

Olisin jotenkin luullut että olet paljon pidempi mutta oletkin saman pituinen kuin minä :D meille tehtiin koulussa myös kehonkoostumusmittauksia keväällä, saman valmistajan laitteella (malli saattaa olla vähän eri) — itselle näytti hämmentävän pientä rasvaprosenttia (11%, epäilisin kyllä että vähän enemmän on..) ja suurta lihasmassaa, kiinnostaisi myös kyllä kokeilla mittausta eri laitteilla tai tekniikoilla :)

Vieras
Riikka H.
1 vuosi 7 kuukautta sitten

Olet kyllä lukujen valossa erittäin kovassa iskussa! :) Sinulla kuitenkin on huomattavan isot rinnat, jotka ovat varmasti lähemmäs 20 % rasvamassastasi. Tsemppiä treeneihin!

Vieras
Pirita
5 kuukautta 24 päivää sitten

Seurasin blogiasi joskus vuosia sitten tosi tiiviisti ja nyt parin vuoden tauon jälkeen löysin tänne uudelleen :) Ihanan pirteä ja kaunis ja energinen olet edelleen! Mutta siis tähän piti tulla kommentoimaan, että kuinka hassua, ajattelin aina, että olet päälle 170cm pitkä :)

wpDiscuz