Browsing Category

Interior

Beauty, Lifestyle, Work & Studies, Interior, Baby

Mihin panostan, missä pihistän?

30/01/2018

Laura oli tehnyt blogiin mielenkiintoisen postauksen: ”Mihin panostan, mistä pihistän?” Kysyin häneltä, saisinko kopsata idean omaan blogiini. :) Kiitos siis Lauralle! Oli mukava pysähtyä miettimään tarkemmin, mitkä ovat ne itselle tärkeät asiat, joihin panostaa vähän enemmän ja mistä taas tulee tingittyä.

Nespresso

Osa näistä kuuluu molempiin kategorioihin ja tämä lista voi olla erilainen eri elämäntilanteessa. Mutta tässä nyt suuntaan antavasti.

Veera-Kautto-nespresso-blogi

Pihistän…

Ulkona syöminen / elokuvissa käyminen / juhliminen / alkoholi yms.
Käymme aika harvoin esimerkiksi ulkona syömässä tai elokuvissa. En oikeastaan mitenkään erityisemmin edes tykkää elokuvissa käymisestä ja tykkään kokkailla kotona hyviä ruokia, joten tämä kohta ei ole minulle mikään ns. ongelma säästää rahaa. :) Esimerkiksi lounaan syön aina joko kotona tai yliopistolla (noin 2€). En käy myöskään juhlimassa käytännössä ollenkaan (viime vuonna muistaakseni vain kerran), en käytä nyt raskauden aikana tietenkään tippaakaan alkoholia, enkä ole ikinä polttanut tupakkaa. En myöskään ennen raskautta käyttänyt alkoholia käytännössä ollenkaan. Näissä säästää vuositasolla suuren summan.

Ihonpuhdistustuotteet
Maksan mielummin kosteusvoiteista ja seerumeista, jotka jätetään iholle vaikuttamaan eikä pestä pois. Niinpä ihonpuhdistustuotteet olen aina hankkinut edullisesti. Esimerkiksi Lumenella on mielestäni edullisia ja iholleni sopivia ihonpuhdistustuotteita.

Veera-Kautto-koti-2

Huonekalut
Tässä elämänvaiheessa kun nykyinen asunto on kuitenkin vain väliaikainen, emme ole ostaneet lähes mitään kalliita esimerkiksi design-huonekaluja. Voi olla eri tilanne sitten, kun asetumme jonnekin kotiin pidemmäksi aikaa. Kartellin tuoli taitaa olla ainut hiukan kalliimpi ostos. Monet meidän huonekaluista on Ikeasta.

Veera-Kautto-koti-1

Vauvanvaatteet
Pyrin hankkimaan vauvanvaatteet käytettynä, koska se on ekologisempaa ja käytettynä löytää kuitenkin tosi hyväkuntoisia, siistejä ja nättejä vauvanvaatteita. Ne menevät myös tosi nopeasti pieneksi! Niinpä panostan ennemmin sellaisiin vauvan tarvikkeisiin, jotka kestävät pidemmän aikaa käytössä.

Vauvan-vaatteet-Veera-blogi-1

Kodinkoneet
Silitysrauta ja kahvinkeitin ovat varmaan ainoat, joihin olen enemmän panostanut. Tykkään silittää vaatteet ja mulla meni hermot 20 euron silitysraudan kanssa. Kun muutamme pysyvämpään asuntoon, kodinkoneisiin tulee varmasti nykyistä enemmän laitettua rahaa. Esimerkiksi hyvä pyykinpesukone on listalla!

Julisteet

Taulut ja julisteet
Olen tilannut edullisesti kivoja julisteita esimerkiksi Deseniolta. Ikealta olen ostanut julisteisiin kehykset. Saa hetkessä muutettua kodin ilmettä.

Parturissa käyminen / kosmetologi 
Hoidan ihoa kotona aika ahkerasti eikä mun tuu käytyä kosmetologilla ollenkaan. Kestovärjään myös kotona aina kulmat. Parturissa en myökään käy ollenkaan, kun ystäväni / äitini leikkaa aina huonot latvat jne. Raskauden (ja imetyksen jälkeen) haluaisin laittaa hiuksiini vähän sävyä, mutta senkin ystäväni lupasi tehdä.

Veera-Koti-1

Silmälasit  (tai kehykset)
Kun on ollut tarvetta uusille silmälaseille, oon valinnut uudet kehykset melko edullisista vaihtoehdoista. Niissäkin on kuitenkin ollut monia kivoja vaihtoehtoja!

Vaatteet
Hankin vaatteita aika usein käytettynä, siinä säästää yllättävän paljon rahaa. Olen tarkka siitä, että vaatteen materiaali on laadukas. Sama pätee myös uutena ostamiseen. En ensimmäisenä katso merkkiä vaan vaatteen materiaalia. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että uusi vaate nyppyyntyy ekassa pesussa!

Lumene-1-Veera-Kautto-blogi

Kosmetiikka
Kosmetiikan laittaisin ehkä niin ”pihistän” kuin ”panostan” – kohtaan. Toisaalta hankin usein uusia kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteita, mutta suurin osa käyttämistäni esimerkiksi kosmetiikkatuotteista on aika edullisilta merkeiltä (NYX, Maybelline, Lumene). Välillä ostan kalliimpia meikkejä, mutta ne ovat sellaisia,  jotka kestävät pitkään käytössä kuten laadukas kulmaväri. Seerumeihin ja ihonhoitotuotteisiin tykkään panostaa. :)

Kulkeminen / auto
Emme ole pitäneet autoa nyt opintojen aikana, koska emme ole sitä oikeastaan edes tarvinneet. Tässä lähiaikoina olisi tarkoitus hankkia auto ja mulle ajokortti, mutta viime vuosina tässä asiassa olemme säästäneet paljon.

Panostan…

Ruoka
Ruoka on mulla ylivoimaisesti yksi suurimpia menoeriä, mutta siitä en halua tinkiä. Pyrin säästämään ruuassa esimerkiksi valitsemalla sesonkituotteita ja katsomalla tarkasti kilohinnat, mutta lisälaskua tuovat esimerkiksi pähkinät, kala, kaurajogurtti, gluteenittomat tuotteet, jotkut vähän kalliimmat hedelmät kuten avokado jne. Käymme noin kerran viikossa joko Prismassa tai Lidlissä ja ostamme sieltä noin viikot ruuat yhdellä kertaa. Monesti myös suunnittelemme etukäteen mitä ruokia teemme milloinkin ja katsomme olisiko tarjouksessa jotain, mitä voisimme hyödyntää sen viikon ruuissa. Käymme pienissä (ja kalliimmissa) kaupoissa vain silloin jos jotain on unohtunut / tarvitseekin yllättäen jotain pientä. Rakastan hyvää kahvia, joten siihenkin saa rahaa uppoamaan!

Superfood

Terveystuotteet
Nyt raskauden takia en käytä esimerkiksi superfoodeja ollenkaan (paitsi kookosöljyä leipomisessa), joten tällä hetkellä minulla ei kulu niihin rahaa. Normaalisti käytän kuitenkin rahaa hyvinkin usein esimerkiksi superfoodeihin, vitamiineihin (tällä hetkellä käytän vain maitohappobakteeria ja Minisun Multivitamin Mamaa) ja muihin ns. terveystuotteisiin.

Harrastukset
Kun on kiireisempää, pidän edullisempaa kuntosalijäsenyyttä. Silloin kun on enemmän aikaa, otan yleensä aina Fressin jäsenyyden, mikä on huomattavasti kalliimpi. Tykkään kuitenkin ohjatuista tunneista ja ne on mulle arjessa piristys!

Treenivaatteet-Veera-kautto

Treenivaatteet
Esimerkiksi AIM’N treenivaatteita käytän aika paljon. Vaikka ne ovat vähän kalliimpia, satsaan niihin ilomielin, koska ne ovat pysyneet hyväkuntoisena pitkään.

Valaisimet
Vaikka kotoa löytyy myös edullisia valaisimia, tykkään monista design-valaisimista ja muutamia sellaisia on tullut ostettua myös kotiin.

Veera-Kautto-Block-valaisin

Astiat ja kodin pienet sisustusesineet
Olen pienestä saakka kerännyt pikkuhiljaa Arabian ja Iittalan astioita. Tykkään kovasti myös Villeroy & Boch astioista, joita olisi tarkoitus hankkia lisää jossain vaiheessa. Suurin osa pienistä sisustusesineistä on Iittalasta.

Kamera, valokuvaustarvikkeet, tietokone
Esimerkiksi kameraa ja tietokonetta sekä puhelinta tulee käytettyä paljon töiden ja opiskeluiden puolesta, joten niihin mielellään panostaa. Olisikin tarkoitus hankkia jossain vaiheessa uusi kamera, ehdottakaa ihmeessä hyviä vaihtoehtoja. :)

Veera-Kautto-koti-8

Asusteet ja kengät
Laadukkaista materiaaleista valmistetut asusteet pysyvät yleensä vuodesta toiseen hyväkuntoisena. Esimerkiksi hyvästä materiaalista valmistettu huivi voi kestää vuosia ja vuosia, kun taas jokin toinen voi nyppyyntyä jo muutaman käyttökerran jälkeen.

Laadukkaat kengät oikein hoidettuna ja säilytettynä pysyvät myös pitkään hyvännäköisenä, joten mielummin maksan kerralla enemmän siitä, että kengät kestävät.

Tykkään kauniista laukuista, mutta niitä ostan aika harvoin. Parilla / muutamalla erilaisella laukulla pärjää jo pitkälle.

Lifestyle, Interior

Yksityiskohtia kodissa

08/07/2017

Veera-koti-15
Kotikuvia-Veera-blogi-3
Veera-koti-2
Kotikuvia-Veera-blogiNeverfull-laukku-monogram
Veera-koti-6
Kotikuvia-Veeraveera-koti-11Veera-koti-0veera-koti-20
Veera-koti-55
Viime aikoina on tullut hankittua kotiin muun muassa lisää kasveja, uusia tyynyjä ja tyynynpäällisiä, astioita, kynttilöitä, sekä verhot makkariin. Sen lisäksi vaihdoin hiukan järjestystä, laitoin myyntiin turhia juttuja ja toin perheeni luota makkariin maton. Pienet yksityiskohdat kodissa tekee kyllä yllättävän paljon. Jo ihan pienilläkin muutoksilla, kuten kasvien hankkimisella saa kotiin helposti ja nopeasti piristystä! Tässä siis pientä päivitystä kodin suhteen, miltä täällä tällä hetkellä näyttää. :) Ja seuraavaksi hankintalistalla olisi tosiaan ainakin sängynpääty ja Kartellin Stone-jakkara eteiseen.

Mukavaa ja aurinkoista päivää kaikille! Mulla menee tämä päivä töissä, mutta eilen saimme onneksi viettää poikaystäväni kanssa yhteisen vapaapäivän. Kiertelimme Matkus-ostoskeskuksessa vaate-, koru- ja sisustusliikkeiden alennuksia läpi, etsittiin poikaystävälleni uusi kello ja mulle uudet bikinit, käytiin syömässä sekä pariinkin kertaan kahvilla. Illalla oltiin piknikillä rannassa ja pyöräiltiin järven rantaa pitkin kotiin auringon laskiessa. Oli kyllä mukava päivä! Nyt on energiaa taas palata takaisin töiden pariin! :) 

Lifestyle, Interior

Kotikuvia

02/02/2017

veera-koti-19-Veera-koti-10Veera-koti-6
Koti-veera-23
Veera-koti-15Koti-10Koti-Veera-20
Näkymä makkariin… 
Veera-koti-19koti-kesken-11
Pitkästä aikaa kuvia meidän kodista :) Tällä kertaa otin kuvia pääosin vain makkarista, mutta voin kuvata joku päivä meidän kodin muitakin huoneita!

Ollaan hankittu kotiin nyt viime aikoina joitakin uusia pieniä juttuja kuten lampaantalja, meriaiheinen juliste ja siihen kehykset, uusi helmalakana, pari koristetyynyliinaa, kasveja ja lasinen lyhty… Eilen käytiin Ikeasta hakemassa myös uusi petauspatja ja sillä on yllättävän hyvä nukkua! :) Pienetkin hankinnat piristävät tosi paljon! :)

Lifestyle, Interior

Kastehelmi

01/12/2016

Iittala-1
Joitakin uusia pieniä juttuja tullut taas hankittua kotiin! :)
Iittala-8iittala-6iittala-2-2iittala-10
Tykkään kovasti Iittalan Kastehelmi sarjasta ja itseasiassa katsoin näitä keltaisia lasipurkkeja jo muistaakseni alkukesästä ollessani siskoni kanssa ostoksilla. En kuitenkaan viitsinyt hankkia niitä täyteen hintaan silloin, mutta eräs viikonloppu ostoskeskuksessa kierrellessäni huomasin nämä Iittalan ”poistot” pöydällä noin -50%-70% alennuksessa, joten kannatti odottaa. Samalla ostin ton keltaisen kuvassa näkyvän Iittalan vitriinin, sekin oli vain 10€ kun normaalisti noiden keltaisten vitriinien hinnat pyörii siinä 60€ paikkeilla. Tosin toi on b-laatua joten sekin varmasti vaikutti hintaan, mutta joka tapauksessa hyvä ostos! :) Samalla reissulla kävin Ikeasta nappaamassa orkidean. Pienilläkin jutuilla saa piristystä kotiin!

Lifestyle, Interior

Juliste Deseniolta ja kotikuvia

16/11/2016

Desenio-juliste-3 block-valaisin-2-2Kuvia-olohuone-1Desenio-juliste-5desenio-juliste-6olohuone-lähikuva-2desenio-juliste-7olohuone-33

Taulut tekevät yllättävän paljon sisustuksessa ja olohuone kaipasikin jotain sinne sopivaa kuvaa.
Emme osanneet aluksi oikein päättää minkä ottaisimme kun hyviä vaihtoehtoja oli monia, mutta päädyimme sitten loppujen lopuksi tähän harmaan sävyiseen rantamaisemaan. Muita vaitoehtoja, joista tykkäsin kovasti oli muun muassa tämätämätämätämä ja tämä. Kuitenkin tämä harmaa maisema sopi mielestäni huoneen muihin sävyihin parhaiten. Eikö olekin muuten ihana toi keltainen matto? Tuo mielestäni kivasti piristystä kun muuten on niin paljon vaaleita pintoja ym.

Mietin tätä myös sen takia, koska halusin, että sisustustaulu olisi jollain tavalla ”tärkeä” tai sillä olisi jokin merkitys, silloin sitä on mukavampi katsella päivästä toiseen :) Jos näin voisi sanoa, koen meri/järvimaisemat sellaiseksi omaksi sielunmaisemakseni, joten siinäkin mielessä ihana valinta. Poikaystävältä kysyin tietty myös hänen mielipidettään ja hän antoi valinnan suhteen vapaat kädet. Se oli ainut toive, että kyseessä olisi jokin maisema ja kun laitoin tämän sitten vihdoin ja viimein paikoilleen, tykkäämme tästä kyllä molemmat kovasti!

Julisteen tilasin siis Desenio nimisestä verkkokaupasta, jossa on laaja valikoima eri kokoisia ja eri tyylisiä vaihtoehtoja (kannattaa kurkata graafiset julisteet, kivan erilaisia!). Hinnat kyseisessä verkkokaupassa ovat hyvin kohtuulliset ja postikulut ilmaiset jos tilauksen loppusumma ylittää yli 50€. Tarkoituksena olisi tilata kyseiseltä sivulta juliste myös makkariin, en tosin vielä tiedä mihin päädyn! Mutta julisteilla voi kyllä muuttaa huoneen/tilan tunnelmaa hyvinkin edullisesti ja helposti! :)

Desenion valikoiman julisteista ja printeistä löydät halutessasi täältä
Desenion uutuustuotteet löydät täältä

Yhteistyössä Desenio